Martijn doet zich op het podium niet anders voor dan hij is. Zo open mogelijk vertelt elk lied een verhaal. Als de dynamiek met het publiek er naar is, vertelt hij het verhaal bij een nummer vóór hij het lied ten gehore brengt. Waar sommige artiesten magie creëren door onduidelijke teksten in melodieuze arrangementen te verpakken, kiest Martijn voor complete transparantie.

Martijn schrijft muziek vanuit zijn hart. Componeren van mooie liedjes zit in zijn genen. Sinds zijn 15de schrijft hij zijn eigen songs. Met jeugdvriend, Rob van Willegen, poetst hij deze nummers vaak verder op. Of Martijn nou op het podium staat met een band of zijn bijdrage levert aan verteltheater, hij is altijd op zoek naar een oprecht geluid.

Muzikaal creatief bezig zijn is Martijn’s tweede natuur. Wie hij ook tegenkomt met zijn gitaar, samen gaan ze op zoek naar een authentieke stem en muziek die raakt. In zijn eentje belandde hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Daarnaast in de finale van het Noord Nederlands Liedjesfestival. En ooit schudde hij de hand van de koningin die hem complimenteerde met het persoonlijke verhaal dat de jongeren onder zijn begeleiding ten gehore brachten in tv-studio de Gashouder. Daarnaast stond Martijn in de HMH, Carré, Vredenburg en de Oosterpoort bij diverse festivals.

Tegenwoordig werkt hij aan opnamen van zijn beste nummers. De liedjes zijn in het Nederlands en gaan vaak over liefde, het verstrijken van de tijd, intieme momenten, eenzaamheid en vluchtige ontmoetingen. De teksten zijn zoveel mogelijk in spreektaal geschreven. De melodieën zijn pakkend, troostend en warm. Met een dosis ironie en zelfspot brengt hij zijn liedjes naar het podium. Verwacht geen vuurwerk. Maar een hart dat voor je brandt.