Martijn van der Zande combineert zijn enigszins Amerikaans aandoende stem met melodieuze arrangementen om de luisteraar geboeid te vangen in zijn verhalen. Soms met een kwinkslag, altijd met een glimlach zingt Martijn over het echte leven. De nummers ‘Kade van Nes’ en ‘New Orleans’ van Martijn’s eerste studio-album stonden in 2021 respectievelijk vier en zes weken op #1 in de Noord 9 van RTV Noord.

Martijn van der Zande staat als artiest dicht bij zichzelf. Vroeger ging hij met band het podium op, maar tegenwoordig brengt hij zijn muziek in bescheidener setting: een intieme sfeer staat centraal waarin de essentie van elk liedje je raakt. Tijdens optredens begeleidt Martijn zichzelf op gitaar. Bij veel liedjes vertelt Martijn eerst het verhaal erachter. Zo krijgen zijn optredens zelfs in een café of poppodium iets van een theatervoorstelling.

Muziek is de rode draad in Martijn’s leven. Hij stond met zijn band Gr!tlock en als solo-artiest in finales van diverse popprijzen, bracht een zomer door als straatmuzikant in Parijs, speelde via zijn werk samen met jongeren voor de koningin en treedt momenteel – naast zijn solocarrière – met Bert Heerink overal in Nederland op om bekende country klassiekers ten gehore te brengen.

In de loop van 2023 start Martijn met producer Harmen Ridderbos uit Groningen aan de opnamen van zijn tweede studio-album. De eerste single ‘Alles komt goed’ zal vanaf 11 oktober overal te beluisteren z
ijn! Lees hier een uitgebreide biografie.

“Ik vind jouw stem en muzikale bijdrage geweldig! Je bent één met je gitaar en brengt haar als het ware tot leven door je eigen levendigheid.”  Marry