Martijn van der Zande staat als artiest dicht bij zichzelf. Hij heeft onlangs de opnamen van een studioalbum afgerond. Het album dat de titel ‘De Belofte van de Avond’ heeft, wordt op 1 januari 2022 uitgebracht. Vroeger ging hij met band het podium op, maar tegenwoordig brengt hij zijn muziek in bescheidener setting: een intieme sfeer staat centraal waarin de essentie van elk liedje je raakt. Lees hier een uitgebreide biografie.


Persbericht album release: De Belofte van de Avond

Het eerste volwaardige studio-album van Martijn van der Zande is een collectie sfeervolle Nederlandstalige nummers van deze doorgewinterde singer/songwriter. De nummers op het album zijn meer dan ooit karakteristiek voor Martijn’s werk tot nu toe. Uit samenwerking met multi-talent en producer Harmen Ridderbos ontstaat een authentiek geluid dat zich onderscheidt door gebruik van echte instrumenten en verrassende arrangementen die tot in detail zijn uitgewerkt. De belofte van de avond is een album dat vanuit wisselend perspectief verhaalt over mensen die op zoek zijn naar vervulling en alles wat er kan gebeuren na het ondergaan van de zon. De melodieën zijn pakkend, troostend en warm. Elke liedje op het album heeft een achtergrond, een reden om er te zijn en ademt zijn eigen, indringende sfeer uit.

De eerste single van dit album, die op 28 mei 2021 uitkomt, is ‘Kade van Nes’. Een lied ter ere van zijn oma, het vieren van vakantie in Nederland en het doorvoelen van de liefde voor elkaar! De tweede single, die op 24 september 2021 uitgebracht wordt, is ‘New Orleans’. Het lied is geïnspireerd op ‘Kentucky Avenue’ van Tom Waits. Hierin neemt Tom degene met wie hij is mee naar een andere, fijnere wereld; ze nemen tezelfdertijd afscheid. Muziek brengt je soms naar plekken waar je nooit geweest bent en die misschien wel niet eens bestaan. ‘New Orleans’ is een feestelijk eerbetoon aan wat muziek met je kan doen!

Beide singles staan wekenlang op #1 in de Noord 9 van Radio Noord. Op verschillende stations worden de liedjes gedraaid. Begin april 2022 krijgt Martijn de vraag of hij gitaar wil komen spelen bij zanger Bert Heerink. Vanaf oktober doorkruisen zij het land en brengen Classic Country op eigen wijze. In de loop van 2023 start Martijn met Harmen Ridderbos aan de opnamen van zijn tweede studio-album.